Galleri Goggelrok

Fernisering og indvielse af Gokkelrok

Birgit Hornshøj
Birgit fremviser sit smukke Galleri for sin tidligere kunde fra Vedbæk
De smukke malerier
De smukke malerier
Dette er næsten solgt til Frederikshavn
smukt
Her nær billede af nogle af de smukke billeder

Artikel som bliver bragt i Sindal avis af Skriverkarlen - Niels Helver

Galleri Goggelrok
I lørdags åbnede Birgit Hornshøj hendes nye Galleri Goggelrok på Solbakkevej i Tolne, og i den anledning var der inviteret til fernisering. Knap 60 af Birgit Hornshøjs egne malerier og omkring 30 fotografier kunne ses til ferniseringen, der blev livligt besøgt.
- Det sætter fantasien i sving, at se på disse flotte malerier. Der er rigtig mange gode billeder, sagde gæsterne samstemmende.
Det største af malerierne var der dog ikke plads til i galleriet. Det måler nemlig 3,80 x 1,84 meter. Interesserede kunne se maleriet i privaten.
Birgit Hornshøj, der er selvlært, arbejder ud fra "Der hvor virkeligheden og eventyret mødes. Skoven og naturen omkring Tolne. Så lang øjet rækker. De store vidder, hvor øjet bare kan se, hvis du vil".
- Jeg maler en blanding mellem abstrakt og naturalisme, og jeg maler hver dag. De 60 malerier er blevet til i årene fra 2000 til 2006, fortalte Birgit Hornshøj.
- Jeg har kaldt galleriet for Goggelrok, fordi jeg som barn havde en meget tam høne, der hed Goggelrok, og den var jeg meget knyttet til, sagde Birgit videre.
Galleriet har i øvrigt åbent hver dag mellem klokken 11 og 17, så de der ikke nåede at se de smukke malerier og fotografier, der spiller på det helt specielle lys i Vendsyssel, kan nå det endnu.

skriverkarlen@stofanet.dk

 

Birgit Hornshøj holder fernisering af sit nye galleri Goggelrok
Lørdag den 2. juni 2007, i tidsrummet 14.00 til 17.00 på adressen Solbakkevej 1 - Tolne

Birgit Hornshøj som her ses sammen med et af hendes smukke billeder har selv afleveret dette solgte billede til sin kunde i Vedbæk

 

Her holder Birgit fernisering på Galleri Etika - den 1 juli 2006

Birgit Hornshøj
Fernisering på Galleri Etika
De mange smukke billeder
Artiklen til avis

Artikel bragt i Sindal avis af Skriverkarlen - Niels Helver

Naturens egne malerier på Galleri Etika

17 malerier og 40 fotografier fra naturen omkring Tolne udstilles for tiden af Birgit Hornshøj på Galleri Etika i Tolne, hvor der blev holdt fernisering i lørdags.
Birgit er opvokset i Tolne og har en stor kærlighed til Tolne skov og områdets stille natur. Det er denne kærlighed Birgit gengiver i sine malerier og fotografier.
Dagen igennem kom der en jævn strøm af mennesker, der alle glædede sig til at se Birgit Hornshøjs malerier og fotografier. Malerierne er oliemalerier, der er malet med spartel.
- Der hvor virkeligheden og eventyret mødes, er min inspiration, og jeg gengiver blot naturens egne malerier, siger Birgit Hornshøj.
Malerierne gengiver skovens stilhed og naturens smukke lys. Birgit Hornshøjs billeder er meget varieret og er i mange forskellige størrelser.
- Det største maleri jeg endnu har lavet er 3,80 x 1,84 meter stort og hænger derhjemme, fortæller Birgit.
Birgit maler som regel på en tre til fire malerier ad gangen, og det tager hende cirka et halvt år at færdiggøre et maleri. Det er første gang Birgit udstiller for sig selv. Hun har udstillet flere gange før, men det har været sammen med andre. Ud over malerierne udstiller Birgit også fotografier. Fotografierne er også fra skoven med mange detaljer af træer med de svampe, der vokser på træerne. Birgit rammer det specielle lys, der er i Tolne skov, og det ses også i Birgits fotografier blandt andet fra tiden omkring solnedgang.
Ud over at arbejde med malerier og fotografier laver Birgit også skulpturer i gasbeton. Disse kan ses hjemme hos Birgit selv.
- Da det efterhånden kniber med pladsen til de mange og store malerier, er jeg ved at bygge et atelier på 38 kvadratmeter for at få plads nok til både at arbejde med malerier og skulpturer, siger Birgit Hornshøj.