Ferrari - født den 19 feb. 2006

Ferrari så vi hos Sara som ejer Gizmo opdræt, han var godt nok dejlig. Men vi skulle på daværende tidspunkt på 14 dages ferie, men Sara var så sød og sige at det ikke var noget problem, vi kunne hente ham når vi var klar til det, så fredag den 22 september kørte vi ned og hentede Ferrari.

Ferrari har allerede deltaget i 2 udstillinger - Haslev d. 10/6 2006 i klassen hanner 3-4 mdr. junior hvor han fik 93+, samt i Fredericia den 8 juli 2006 i klassen hanner under 5 mdr. junior med 92+ - max point er 100.

Dagbog fortalt af Ferrari

2009 gik sørme hurtigt... det vildest der er sket var nok min byld som sprang den 16. okt, der blev madmor godt nok pyldret, men det gjorde jo ikke ond nogen steder, men alligevel skulle jeg til dyrlægen om mandagen den 19 oktober og hun fik hul på den igen og klemte mere bakterie ud .... ad hvor var det klamt, min pels blev snasket til igen og ikke nok med det jeg blev baberet hmm, nå men det var da også okay indtil de tvang noget væske i munden på mig ... de kaldte det baytrill pencelin til marsvin og for at det ikke skulle være lyv fik de sagt susme baytrill med hjem til 10 dage. Nå men madmor holdt såret åben i et par dage hvor det blev renset efter alle kunstens regler og jeg fik baytrill morgen og aften men men men sørme om madmor ikke syntes at jeg skulle til kontrol ved dyrlægen, så jeg måtte pænt i transport kassen igen den 26. okt for at vise dyrlæge damen at min byld var væk KVINDER.

Januar 2009
Tak skæbne - jorden er dækket af sne og mad mor siger at så kan jeg ikke få græs mere - hulk hulk - mig der elsker græs og græs er altså 1000 gange bedre en kål BASTA.
he he selv om det blæser og der er kold, så har mad mor plukket frisk græs til mig (d.17) livet er da bare skønt. Madmor siger at hun skal prøve at stå på ski, og så kommer der en der hedder Lene for at passe mig, madmor siger hun har kanin så det kan hun godt finde ud af , men kanin og så lille mig er altså ikke det samme, hmmm mon hun kan gøre det godt nok....

November og december 2008
Læbesvampen gik heldigvis hurtig over, med det stads madmor havde fra dyrlægen. Madmor har lagt en stor sten i min kasse, og den fandt jeg hurtig ud af at stille forpoterne på , så nu kan jeg rigtig holde øje med mine mennesker og forlange godbidder :o)

Oktober 2008
Tiden går godt nok hurtig, der er ikke sket så meget siden sidst, jeg har det godt og styre min familie med hård potte :o) når jeg hyler kommer de begge 2 springene, er livet ikke skønt. Jeg er blev mere kræsen og spiser ikke hvad som helst og hvis min familie ikke makker ret kan jeg godt finde på at true dem med min tænder :o)
I dag har de sendt mig på ferie, gad vide hvad det er ??? - hos "farmor" der skal jeg være i 3 uger ..... de er da ikke rigtig kloge ....
Mad mor har langt om længe lagt nye billeder ind på hendes galleri se mig her .
Nå det ferie var ikke så slemt alligevel, hende "farmor" havde fået en gevaldig skriv fra min madmor, så det var næsten som at være hjemme :o), men jeg fortalte dog lige madmor da jeg var kommet hjem igen med et ordentlig hyl, at nu ville jeg gerne have fuld opmærksomhed - og det fik jeg naturligvis.....hvor svært kan det være. hmmm madmor siger jeg har fået læbesvamp, og nu er hun igang med den store behandlig med noget salve fra dyrlægen.

Januar februar og marts (2008)
Er sørme godt nok gået hurtig - jeg har ikke lavet det vild ud over at spise, sove og blivet nusset og så været på løbetæppet he he - her i marts har jeg heldigvis fået græs igen - det elsker jeg. Madmor fortalte at de har bestil fodre til mig + sådan en marsvine seng som de Ryom marsvin har og det skal de hente den 12. april ved Marsvine udstillingen i Frederikshavn Jubiii.

December
Æv også der er godtnok ikke meget græs jeg for i denne tid. Mine mennesker grinte helt vild af mig forleden, bare fordi de kom til at lave nogen skygger på væggen og jeg trode at det var en dusk persille der var på vej - ja selv den bedste kan blive snyt, men jeg fik da heldigvis noget "rigtig" da de var færdig med at grine. Madmor kunne desværre ikke finde sådan en seng som de Ryom marsvin ( se under fotoalbum) har, så jeg måtte nøjes med persille i julegave men uhmmm det er heller ikke så tosset.

Oktober/november
He he i oktober kom madmor med det skønneste lækkerste hø, ude fra en der hedder Lisette, hold da op hvor var det godt - det er simpelthen det bedste hø jeg nogen sinde har smagt - hmmmm, men jeg er lidt bekymret for madmor fortale mig at det var en der hed Prins som skulle have haft det, men pyt alligevel, jeg må tænke på mig selv og min egen figur :o) - Her sidst i November var vi sørme ved at løbe tør for hø, og jeg havde besluttet mig for at jeg vil have mere af ham Prins's hø og han var sikkert ikke større end jeg kunne ordne ham ups indtil madmor fortalte at det var en HEST hmm hvad gør man så he he charmer for madmor som tilsidst ringede til hende søde Lisette og ved i hvad, hun fik en hel balle med hjem til mig JUBII vinteren er redet.

August/september
jeg har simpelthen styr på det hele, når madmor gør klar til løbe tur på tæppet står jeg midt i kassen klar til at komme op og så snart armene er ned hopper jeg selv op - det kan bare ikke gå for hurtig. Madmor er igen begyndt at fodre mig med de kæmpe blade der hedder grønkål - hmm jeg lære nok at spise dem igen - jeg kan da ikke gøre for at jeg er kræsen. En dag kom madmor med det fineste grønne græs, men det gider jeg altså ikke at spise, der er 2 slags græs jeg gider basta.

Juli 2007
Så kunne madmor endelig fået taget sig samme til at få skrevet lidt hmm - jeg lever som en konge nu efter ham Bullerbassen døde, jeg har hele kassen for mig selv og kommer hver aften ud på løbet tæppet, og min "forælder" sidder på skifte og "tør" deres hænder af i mig - JEG ELSKER DET - den 8 juli skete det endelige "siger madmor" jeg smækkede begge mine bagben bagud under en af de mange kæleture - det var simpelthen for dejligt - det der "tur de frankring cykling" burde de sende hver aften - sikke nogle kæleture jeg får, hvor er det skønt at være ene marsvin - hmmm de har været inde på den der pc og kigget på en kamerat til mig - he he men de Ryom fyre var heldigvis solgte .
27.juli madmor var så stolt af lille mig he he, hun har trænet mig i at jeg skulle stille mig på bagbene og med forpotterne på kanten af kassen så fik jeg godbidder, og i morges efter madmor havde været i haven for at hente friske grønsager til mig og hun stod og skyllede dem stod jeg lige så flot på bagbenene og kiggede ude over kanten for at se hvor maden blev af .. he jeg fik maden med det samme er jeg ikke klog fnis - madmor siger at det næste jeg skal lære ar at hoppe op på tunnelen som en der hed baronen gjorde hmmm det er jeg ikke meget for.

Maj 2007
Madmor er lidt pyller for mig fordi jeg piver lidt når jeg tisser, og det var kun en formiddag men ellers har jeg det godt - jeg hader når Buller får mad før mig, jeg er jo kongen og skal have først hver gang - men han er vist ret god til at charme sig ind - mon ikke jeg kan lure ham efter. 4 maj,så overraskede jeg igen madmor he he jeg fik den skønneste bunke græs-kløver og mælkebøtter og det første jeg begyndte at spise var mælkebøtte blomsten - madmor tabte helt underkæben - jeg er jo speciel. - hmmm i må ikke sige det til nogen, men i dag elsker jeg grønkål og madmor har stadig nogen i haven fra sidst år og uha de bliver snart smidt væk så der kan plantes nye til næste vinter. - Å nej ham den tykke er væk, skummelt......... hold da op jeg må gå rundt i hele kassen og jeg har også få tunnelen med i kasse det er da bare for vildt jeg er nød til at lave et par reje hop.

April 2007
Så har de sørme været på marsvineudstilling uden MIG, der er en klar vinder - madmor siger det er alt for stresse for sådan en lille fyr som mig - hmm men de fortalte mig at de havde hilst på min gammel madmor og de havde set en af min helsøskende som var til salg.

Marts 2007
Madmor er da lette og letter at snøre fnis- når hun kommer ind af hoveddøren hyler jeg og vupti så får jeg lidt persille - er jeg ikke smart.... - i morges 20/3 kommer madmor altid først og siger godmorgen til mig og Buller (nussetur) og derefter går hun i bad, i dag skulle jeg prøve at hyle til hende for at få mad før hun gik i bad, men nej der er desværre ikke noget at gøre - først badeværsel og så skal vores kasse gøres rene og frisk hø og ENDELIG for jeg mad - det er godt nok længe at vente 25 minutter....

Februar 2007
Æv også med det møgvejr får vi ingen græs, så står den på grønkål, grønkål grønkål - nå ja her sidst på måneden efter jeg har vendet mig lidt mere til det, så smager det faktisk meget godt. Madmor siger at jeg ikke spiser tomat som andre marsvin OG.... jeg har sagt jeg er speciel - jeg begynder i toppen af tomaten og spiser herefter det hele oppe fra og ned - jeg har set at ham Buller kun spiser det yderste af tomaten, men jeg kan altså også godt li' indmaden.
Jeg havde fødselsdag den 19 tror i ikke madmor havde GLEMT det - ingen persille lagkage, men hun har lovet mig en når alt det sne storm er over..... jeg venter og venter


Januar 2007
Jeg er ret klog fnis, når madmor begynder at lægge løbetæppet ud, begynder jeg at hyle, så smile hun og siger jeg er et klog marsvin (og det er jo) og jeg bliver ved indtil madmor komme med transportkassen,som jeg let og elegant spring op i - sådan skal det gøres fnis ham den tykke er vist lidt træt af at jeg kommer på løbetæppet først, jeg under mig bare over hvorfor han skal ligge på MIN plads mens jeg er på løbetæppet hmmm

December 2006
Hold da op hvor gjorde jeg madmor overrasket den 7 december he he, jeg gav hende sådan et skrig, så hun bare kunne forstå at jeg skulle have mad først .. og det virker.
Madmor har været syg i 4 dage hvor hun ikke har været på arbejde, nøj det er godt nok dejligt- alt den opmærksomhed og nussen.
Buller fylder 2 år og jeg må desværre ikke komme ind og besøg ham æv også - madmor siger jeg bliver for arrig, nogen gange kan vi stille os sådan at vores snuder lige kan røre hinanden i hver vores bure, så siger hun jeg skælder ud bagefter på ham den store, nå men pyt jeg er blev inviteret til at smage Persille"lagkage" (persille lag på lag).

November 2006
Jeg har helt check på morgerne nu, lige så snart kasse er ren kommer der persille og jeg er begyndt på at fortælle madmor at jeg skal have først he he. Noget jeg elsker om aften er at komme på løbe tæppet, når min mennesker går lidt væk skal alt undersøges og jeg har fundet ud af at madmor nogle gange ligger persille underlige steder - hun kalder det aktivering.... men hun er ikke snu nok for jeg finder det altid :o) - Nogle gange får jeg lov til at komme med madmor i seng, først kommer jeg i et håndklæde (Buller og jeg har vært sit) og så ligger jeg på madmors mave og tilsidst dynen over - så skal der bare hygges - det er den bedste plads på hele jorden.

Oktober 2006
Jeg har fundet ud af at persille er det bedste i verden, hver morgen når alt er gjort rent, kommer der persille og jeg er klar hver gang. Hver aften kommer jeg på løbetæppet efter Buller, og nogle gange er vi sammen, men så vil madmor bestemme hvor tæt jeg må komme på ham pivskiden Buller, nå men når jeg har hele tæppet for mig selv leger jeg rigtig Ferrari BIL.

September 2006
Jubii i dag den 22 skal jeg hentes af mine nye ejer, det bliver spændende.
Så kom vi endelig frem, først blev jeg præsenteret for en KÆMPE stor sølvhan, godt han ikke var i den hånd jeg lå i, bagefter blev vi begge placeret i min nye madmors skød, der kæmpede vi lidt om pladsen, ham den store fylder godt nok meget, og tilsidst kom vi begge ned i et stort hjemmebygget bur, jeg viste ikke lige hvad jeg skulle, men efter ca 5 minutter gik jeg lige ud og fortalte ham den store at jeg ville bestemme - hold da kæft hvor hylde han op bare fordi jeg satte tænderne i ham, lige pludselig var buret meget mindre, madmor havde delt det på midten - underligt..
2 dage senere prøvede madmor igen at sætte os samme, men jeg smuttede fra hende og ind bag ham den store for at sætte tænderne i ham, men før jeg fik set mig omkring sad jeg i madmors tommeltot i stedet... UPS det var vist ikke så godt, der var blod overalt, mine mennesker talte om læge og stivkrampe og pencelin... - madmor var sygemeldt et par dage, det var ret hyggeligt selv om hun ikke kunne bruge hånden.

August 2006
Tænk sig jeg er snart ½ år gammel og der er bare ikke nogen der gider og eje mig, men i dag var der en oppe nord fra som skrev til min madmor, de syntes jeg så dejlig ud, men det er jeg jo også :o)